Brunkager
250 g smør eller vegansk blok
250 g rørsukker
125 g lys sirup (vær opmærksom på der kan
være gluten i sirup)
½ tsk stødt nelliker
3 tsk kanel
200 g mandler (smuttes og deles i 2 portioner)
225 g
rismel fuldkorn
100 g boghvedemel
75 g majsstivelse
½ tsk natron
Sådan gør du
Smør, sukker og sirup hældes i en gryde. Smeltes ved
svag varme, tages af lige ved de første små
bobler.
Nelliker og kanel iblandes - massen sættes til
afkøling.
Halvdelen af mandlerne hakkes meget fint.
Den anden halvdel hakkes groft.
Mel, majsstivelse, natron og de fine mandler. Røres godt
og tilsættes sukkermassen, samt de grove mandler. Røres
godt.
Køl ned til du kan arbejde med dejen, hældes ud
på bordet, formes til tykke pølser på tykkelse med
en golfbold.
(Jo koldere dejen er jo mere fast bliver den).
Lægges i køleskabet, natten over. Eller i fryseren
30 min.
Skæres her efter i tynde skiver, ca 1 mm. brug gerne en
skarp kniv.
Småkagerne bages ved 180* i 7-10 minutter
Hold øje det går pludselig stærkt
Hold øje det går pludselig stærkt