Cheesecake m. appelsin
Bund
75 g risgryn
½ tsk natron
et drys salt
50 g kokosblomstsukker
1 tsk vaniljepulver
75 g blødt smør
1 æg
Creme
175 g flødeost laktosefri (jeg bruger Philadelphia)
4 spsk flormelis
½ tsk vaniljepulver
1 dl appelsinjuice
1 tsk agar agar
2 dl piskefløde laktosefri
Gele
1½ dl appelsinjuice
1½ tsk agar agar
Sådan gør du
Start med bunden, tænd ovnen 180
°
Havregryn og risgryn males medium fint evt. i blender. Blandes med natron, salt, sukker og vaniljepulver. Æg og smør hældes i og dejen piskes grundigt.
Hældes i en smurt springform.
Bages 180
° 10-15 minutter
Varm appelsinsaft og agar agar i en kasserolle under
omrøring. Skal kun lige koge et øjeblik. Køles
ned.
Flødeost, flormelis og vaniljepulver piskes. Bland den
håndvarme appelsinsaft i.
Fløden piskes til skum som vendes i cremen.
Cremen fordeles i springformen.
Den sidste appelsinjuice varmes med agar agar, køles til
fingertemp. hældes gennem en sigte og derefter hen over
kagen.
Sæt kagen på køl, den må gerne stå et
par timer, så den kan sætte sig.
Kagen er baseret på laktosefrie produkter.
Jeg har brugt smør og fløde fra Valio, og Philadelphia ost, men flere leverandører har laktosefrie varer i sortimentet.
Laktosefrie produkter er fremstillet ved at tilføre laktrase enzym, som er de enzymer laktoseintolerante ikke danner.
Nogle meget sensitive tåler ikke disse produkter, men mange gør.