Surdej uden gluten og laktose
1 del havremel (glutenfri)
1 del sorghum (også kaldet durra)
2 dele vand
Sådan gør du
Bland ingredienserne i et glas med patentlåg (eller et
syltetøjsglas)
Ryst godt så der ikke er klumper i dejen.
Luk ikke glasset men dæk det til så der ikke kommer
støv eller dyr i.
VENT - du skal varte dig med tålmodighed... det tager
mindst en uges tid at få startet en god surdej op.
Når der er gået et par dage, fodrer du din dej med
lidt mel og lidt vand, rør rundt og vent...
Glemmer du dejen et par dage og den kommer til at lugte lidt
grimt, tager du en skefuld fra i et nyt glas og starter
forfra.
Husk at fodre din dej ca hver 3-4 dag.
Skal du på ferie fodrer du dejen og sætter den i
køleskabet, eller hvis en længere ferie sætter du
den i fryseren. Når du kommer hjem tager du den op, og fodrer
den igen.