Grovbrød med surdej uden gluten og laktose

1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 spsk husk (den gule)
2½ dl kogende vand

2 dl majsmel
1 dl sorghum (durra mel)
1 dl boghvede
1 tsk salt
2 tsk bagepulver

1 æble
½ dl kokossirup
½ dl surdej 
½ pk gær
1½ dl vand

Sådan gør du

Bland frøe og husk, rør godt rundt. Tilsæt 2½ dl kogende vand og rør rundt. Skal stå ca 10 min så det bliver til gele. 

Riv æblet groft, bland det i din gele, sammen med kokossirup, surdej og vand. 

Bland de tørre ingredienser i en skål, rør rundt, tilsæt til resten af dejen og rør på røremaskine til det bliver en ensartet blød dej. 

Hæld i en lille brødform, jeg bruger 1.2 liter silicone form. 

Hæves 1½ -2 timer et lunt sted, overdækket med et klæde. 

Tænd ovnen på 250 ° med 2 bageplader. 
Når den er varm skruer du ned til 200 ° hælder 2- 3 dl vand i den nederste og sætter brødet på den øverste. 
Luk ovnen og bag brødet 60-75 min

Vandet giver damp i ovnen som giver en sprødere skorpe.


Retur til opskrifter