Grovbrød med surdej uden gluten og laktose
1 dl hørfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 spsk husk (den gule)
2½ dl kogende vand
2 dl majsmel
1 dl sorghum (durra mel)
1 dl boghvede
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
1 æble
½ dl kokossirup
½ dl surdej
½ pk gær
1½ dl vand
Sådan gør du
Bland frøe og husk, rør godt rundt. Tilsæt
2½ dl kogende vand og rør rundt. Skal stå ca 10 min
så det bliver til gele.
Riv æblet groft, bland det i din gele, sammen med
kokossirup, surdej og vand.
Bland de tørre ingredienser i en skål, rør
rundt, tilsæt til resten af dejen og rør på
røremaskine til det bliver en ensartet blød
dej.
Hæld i en lille brødform, jeg bruger 1.2 liter
silicone form.
Hæves 1½ -2 timer et lunt sted, overdækket med
et klæde.
Tænd ovnen på 250
° med 2 bageplader.
Når den er varm skruer du ned til 200
° hælder 2- 3 dl vand i den nederste og sætter
brødet på den øverste.
Luk ovnen og bag brødet 60-75 min
Vandet giver damp i ovnen som giver en sprødere
skorpe.