Hvedeknopper uden gluten og laktose
Ca 16 hveder
250 g rismel
100 g majsstivelse
100 g hirsemel
35 g loppefrøskaller
1 spsk kokossukker
½ tsk kardemomme
1 drys salt
5 dl soyadrik
100 g smør
3 æg
25 g gær (eller 1 dl surdej)
evt mel til at rulle bollerne i
Sådan gør du
Soya og smør lunes, omrøring undervejs så
smøret smelter uden at mælken bliver for varm. Lad det
stå til det er håndvarmt, findel gæren og rør
den ud i væsken (hvis du bruger surdej skal det blot i dejen,
ikke i den varme væske).
I en skål blades alle tørvarer, rør godt rundt.
Hæld væsken op i melblandingen og rør grundigt,
enten med piskeris eller håndmixer, til dejen er glat og
fin.
Hæver 45 min et lunt sted, evt i ovnen ved 40-50
°
Hvis du bruger surdej lad den endelig stå på
køkkenbordet hen over dagen.
Nu skal du samle dejen, skær den op til boller og
læg dem i en høj brændepande foret med bagepapir.
Bollerne skal ligge forholdsvis tæt.
Hæves 45 min i en lun ovn ca 50
°
Bages ved 200
° ca 25-30 minutter, ovnen må ikke åbnes de
første 15 min, de er færdige når de begynder at
få en let sprød overflade. Vend dem og mærk bunden
som også skal være begyndende sprød. Er den stadig
blød skal de have lidt mere.