Havreknæk/ knækbrød uden gluten og laktose
Knækbrød til
brug morgen - middag -aften, eller som en snack døgnet
rundt.
200 g havregryn (glutenfri)
100 g hørfrø
7 dl vand
2 dl soyamælk
5 spsk olivenolie
1½ tsk salt (eller efter smag)
Sådan gør du
Havregryn, hørfrø, soyamælk, olie og salt koges
i en gryde. Vandet tilføres lidt efter lidt. Grøden skal
koge til en lind klistret masse (5-10 minutter) pas på den
ikke koger på.
Lad grøden hvile til den er håndvarm, eller til
havren har sluppet stivelsen (til grøden er godt
klistret)
Grøden fordeles på 4 bageplader (brug bagepapir),
grøden fordeles ud til kanterne med bagsiden af en grydeske,
som du dypper i koldt vand mellem strøgene. På den
måde kan du få dejen helt ud til kanterne og i et
papir-tyndt lag.
Bages ved 160° i ca 60 min. hold øje til de er
sprøde.
Ønskes 4 kantede stykker, tages bagepladen ud efter 15
min og "skæres" for med en pizzaskærer. Så kan
brødene efter endt bagetid knækkes i stykker.