Nogle haveelskere forbander dem, vi andre elsker dem.
Brændenældeskud vælter i øjeblikket op af
jorden, brug dem. Det er små vitaminpiller, blot i den friske
udgave.
Sådan gør du:
3 håndfulde brændenældeskud
10
ramsløgblade
½ dl god olivenolie (mere hvis nødvendigt)
20 g parmesan eller anden fast laktosefri ost
20 g pinjekerner
Salt efter smag
Pluk dine brændenældeskud med handsker. Skyld dem i
koldt vand, hæld vandet fra.
Hæld kogende vand over, lad dem stå i 1-2
minutter.
Brændenælderne hældes (uden vand) i en blender,
sammen med de øvrige ingredienser. Blend til ønsket
konsistens, her kan vi godt lide den lidt grov.
Pestoen kan spises som pynt på frokosten, i en god
pastaret, som tilbehør til middagen eller blot en som
vitaminrig dip.
(opskriften er opdateret maj 2016)
Velbekomme