Urtenaise med vilde urter
Loven er enkel, du må sanke det du kan have i din hat...
Men er ret sikker på at du godt kan finde en haveejer som
bliver lykkelig hvis du afhjælper dem mere end en
skålfuld skvalderkål.
Lidt skvalderkål
Lidt brændenælde skud
Lidt ramsløg
1 dl soyamælk
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1½ dl smagsneutral olie (koldpresset)
salt
hvid peber
Sådan gør du
Skyld dine urter grundigt. Hæld kogende vand over dine
brændenældeskud (så brænder de ikke mere), lad
dem kun lige stå et øjeblik til de ændrer
farven.
Blend urterne til de har en fin konsistens.
Soyamælk, sennep, citronsaft, eddike, salt og peber
får en tur i stavblenderen, olien kommer i løbende, blend
i til du har den rette mayo-konsistens. Kom et par skefulde pesto i
din mayo som nu er blevet til en Urtenaise.
Dem som griner af os som spiser ukrudt, er dem som selv bliver snydt i sidste ende. Det er sundt, det smager skønt og så er det sjovt at bruge sit ukrudt til noget som er så smagsfyldt.
Dem som griner af os som spiser ukrudt, er dem som selv bliver snydt i sidste ende. Det er sundt, det smager skønt og så er det sjovt at bruge sit ukrudt til noget som er så smagsfyldt.