Adventskage/ krydderkage
225 g udstenede friske dadler (groft hakkede)
125 g bløde rosiner
150 g mandelmel
150 g jyttemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
½ tsk kardemomme
½ tsk stødt nelliker
Et drys salt
Et drys peber
1 brev god chai te (eller hjemmelavet 2 dl)
100 ghee
2 æg
Sådan gør du
Start med at lave 2 kopper god chai - den ene kan du nyde mens du bager, den anden skal indeholde 2 dl chai (Jeg bruger Clipper Original Chai)
Smelt din ghee, evt kan du blot putte den op i den varme te.
Smelt din ghee, evt kan du blot putte den op i den varme te.
Rør alle tørvarer sammen.
Bland de hakkede dadler, rosiner i tørmassen og rør godt rundt.
Hæld den nedkølede te/ghee i, lidt af gangen. Slut af med de 2 æg og rør dejen til en lind luftig masse.
Dejen hældes i en smurt form/ eller silicone form.
Bages 170° i ca 45 min