Brunkager uden mandler
200 g laktosefri smør
150 g kokos sirup
80 g kokos sukker
100 g rørsukker
150 g havremel Glutenfri
150 g sorghum mel
250 g kartoffelmel
1½ tsk allehånden
1½ tsk st. kanel
1½ tsk st. nelliker
4 tsk potaske
1-2 spsk vand
2 spsk fløde
Sådan gør du
Smør, sukker, kokossukker og sirup hældes i en
gryde. Smeltes ved svag varme, tages af når 2/3 er smeltet -
resten kan smeltes ved at svinge gryden forsigtigt rundt. Lad
massen køle lidt af.
Kom krydderierne i smørblandingen. Potaske opløses i
vand og hældes i - massen sættes til afkøling.
Alt mel blandes med den nu lunkne smørblanding,
tilsættes fløde. Røres let sammen til en glat
dej.
Hældes ud på bordet, formes til tykke pølser
på tykkelse med en golfbold (massen er meget
fedtet).
Lægges i fryseren mindst 30 min.
Skæres her efter i tynde skiver, ca 1 mm. brug gerne en
skarp kniv.
Småkagerne bages ved 200* i 5-8 minutter (det går
stærkt)