Kernebrød med figner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 spsk psylliofrøskaller/ husk eller lign
1 spsk spidskommen
2½ dl kogende vand
2 dl majsmel
1 dl hirsemel
1 dl boghvedemel
1 dl græskarkerner
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 reven æble
6 figner hakket groft
½ pk gær
2½ vand
Sådan gør du
Tænd ovnen MED en bageplade nederst i på 250* (du
skal bruge 2 plader)
Rør hørfrø, sesamfrø og solsikkefrø
sammen med psyllio og spidskommen. Hæld kogende vand over og
rør det godt sammen med en ske.
Bland i en anden skål mel, græskarkerner, bagepulver
og salt.
Bland æble, gær, figner og vand i
frøblandingen, sammen med melblandingen. Rør godt (bedst
med en røremaskine, eller håndmixer)
Hæld dejen i en lille brødform (evt siliconeform),
Lad det hæve overdækket et lunt sted i ca 30
minutter.
Skru ovnen ned på 200* Hæld 2½ dl vand i den
nederste plade og sæt brødet på den anden plade midt
i ovnen - bages i 60 minutter.