Lagkage m hindbær- og chokolademousse
- uden gluten og laktose
Chokolademousse:
200 g mørk chokolade (min. 70% laktosefri)
4 æggeblomme
4 æggehvider
50 g sukker
Hindbærmousse:
250 g frosne hindbær (friske kan selvfølgelig
også
bruges)
100 g sukker
4 blade husblas
saften fra ½ citron
4 skefulde flødeskum (laktosefri)
Lagkagebunde:
4 æg
1½ dl rørsukker
1 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Sådan gør du
Hindbærmousse:
Kog hindbær og sukker med en lille smugle vand ved. Lad
det køle ned.
Vend flødeskummen i.
Læg husblas i blød 5-8 min, kram vandet væk, og
lun den sammen med citronsaften til den smelter (det går
hurtigt, så rør rundt)
Lad det køle ned. Hæld massen i bærmassen,
rør rundt og stil derefter på køl.
Skal stå på køl til du fornemmer det begynder
at sætte sig, men må ikke nå at sætte sig
helt.
Chokolademousse:
Smelt chokoladen, sørg for den ikke bliver for varm. Lad
den køle lidt af.
Rør æggeblomme med sukker til en luftig masse, tager
lidt tid.
Rør æggehviderne stive
Vend den afkølede chokolade ned til blommerne, vend
hviderne forsigtigt i, uden af luften presses ud.
Skal stå på køl til du fornemmer det begynder
at sætte sig, men må ikke nå at sætte sig
helt.
Lagkagebunde:
Rør æg og rørsukker til en luftig masse (tager
lidt tid).
Bland kartofffelmel med bagepulver, hæld det i
æggemassen.
Fordel dejen i 3 lagkageforme (foret med bagepapir i bunden -
kun i bunden) eller bag dem en efter en, i samme
form.
Bages ved 200* ca 10-12 min - indtil de bliver
lysebrune.
Når bundene er kølet lidt ned kan lagkagen
lægges sammen.
Pyntes evt med flødeskum (laktosefri) eller hvad du har
lyst til.