Lagkage m hindbær- og chokolademousse
- uden gluten og laktose



Chokolademousse:
200 g mørk chokolade (min. 70% laktosefri)
4 æggeblomme
4 æggehvider
50 g sukker

Hindbærmousse:
250 g frosne hindbær (friske kan selvfølgelig også
bruges)
100 g sukker
4 blade husblas
saften fra ½ citron
4 skefulde flødeskum (laktosefri)

Lagkagebunde:
4 æg
1½ dl rørsukker
1 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Lagkage hindbær chokolade mousse

Sådan gør du

Hindbærmousse:
Kog hindbær og sukker med en lille smugle vand ved. Lad det  køle ned.
Vend flødeskummen i.
Læg husblas i blød 5-8 min, kram vandet væk, og lun den sammen med citronsaften til den  smelter (det går hurtigt, så rør rundt)
Lad det køle ned. Hæld massen i bærmassen, rør  rundt og stil derefter på køl.
Skal stå på køl til du fornemmer det begynder at  sætte sig, men må ikke nå at sætte sig  helt.

Chokolademousse:
Smelt chokoladen, sørg for den ikke bliver for varm. Lad den  køle lidt af.
Rør æggeblomme med sukker til en luftig masse, tager lidt  tid.
Rør æggehviderne stive
Vend den afkølede chokolade ned til blommerne, vend hviderne  forsigtigt i, uden af luften presses ud.
Skal stå på køl til du fornemmer det begynder at  sætte sig, men må ikke nå at sætte sig  helt.

Lagkagebunde:
Rør æg og rørsukker til en luftig masse (tager lidt  tid). 
Bland kartofffelmel med bagepulver, hæld det i  æggemassen.
Fordel dejen i 3 lagkageforme (foret med bagepapir i bunden - kun i  bunden) eller bag dem en efter en, i samme form. 

Bages ved 200* ca  10-12 min - indtil de bliver lysebrune.

Når bundene er kølet lidt ned kan lagkagen lægges sammen.

Pyntes evt med flødeskum (laktosefri) eller hvad du har lyst til.

Retur til opskrifter